عنوان شماره: پاييز 86 عنوان به فارسی: بررسی نتایج اسکنوگـرام در بیماران دچار کوتاهی اندام
فایل PDF این مقاله: از صفحه: 63 تا صفحه: 69
خلاصه به فارسی: زمینه و هدف: روشهای متعـددی برای اندازهگیری طول انـدام تحتـانی وجـود دارد. ایـن روشها از روشهای بالینـی در کل دقیقتر هستند و هـر کـدام مـزایا و معـایـب خـود را دارند.
مواد و روشها: در ایـن مطالعـه کلیـه بیمـاران دچـار اختـلاف طـول اندام با تشخیـص پزشک معالج، مورد بررسی قـرار گـرفتند. بیمـاران ابتـدا معاینـه شـده و مقـدار کـوتاهی ظاهـری و سمـت کـوتاهتـر مشخـص شد و سپس نتایج بدست آمده از اسکنوگـرام با نتـایج بالینی مقایسه گـردید.
یافتهها: بدین تـرتیب 161 بیمـار وارد مطالعه شـدند کـه از این تعـداد 97 نفـر مـرد (60%) و 64 نفـر زن (40%) بودند. پس از معاینة اولیه بیماران، در 1/6 درصد بیماران طول ظاهری اندام دو طرف با هـم برابر بود ولی در 4/53% از بیماران اندام راست کوتاهتر و در 5/40% سمت چپ کوتاهتر بوده که پس از انجام اسکنـوگرام، در 6/56% از بیماران سمت راست کوتاهتر و در 4/43% بیماران سمت چپ کوتاهتر بود. در 2/22% از بیمـاران بیـن نتایج اسکنوگرام و معـاینة بالینی از نظـر سمت کوتاه، هم خوانی وجـود نداشت.
نتیجهگیـری: این مطالعه نشانگر ارزش اسکنوگرام در ارزشیابی معاینات ارتوپـدی و اندازهگیـری مقدار دقیق کوتاهی قبل از هر گونه عمل جـراحی است.
کلمات کلیدی به فارسی: کوتاهی اندام، اسکنوگـرام، دیسپلازی