عنوان شماره: تابستان 86 عنوان به فارسی: نتایج انتقال هوایی در مصدومین در استان اصفهان
فایل PDF این مقاله: از صفحه: 71 تا صفحه: 77
خلاصه به فارسی: زمینه و هدف: استفاده از هلیکوپتر جهت ارائه خدمات پزشکی در مـوارد اورژانس جزو سریعترین راههای انتقال محسوب میشود، در مطالعة حاضر، نتایج به دست آمده از سیستم انتقال هـوایی در استان اصفهان ارائه گـردیده است.
مواد و روشها: در یک مطالعه توصیفی، اطلاعـات مـربوط به کلیه بیمـاران تـرومایی که از طریق انتقـال هـوایی از سال 1383 به بعـد توسـط هلیکـوپتر به بیمارستان الزهـرا(س) منتقل شـده بودند مـورد بررسی قـرار گرفتند. اطلاعـات مـوجود شامـل زمانهای مختلـف، نـوع تـروما، محـل جغـرافیایی حادثه، شـدت تـروما، اندیکاسیـون انتقـال بیمـار و پیامـد انتقال مـورد بررسی قـرار گـرفت.
یافتهها: حدود %15/46 انتقـال مـربوط به منطقه میمه بود. شـکسـتگی انـدام و ترومای مغـزی شایعتـرین آسیبها بـودهاند. میانگین زمان: قبـل از پرواز 9/8 + 72/8 دقیقه، توقـف در صحنه حادثه 67/3 + 24/12 دقیقه و بعـد از پرواز 5/5+14/5 دقیـقه بود. زمان کل انتقال در 08/23 درصـد مـوارد کمتر از 60 دقیـقه بود واز 36 بیمار، یک بیمـار در حین انتقـال هـوایی و 5 بیمـار پس از انتقال در اتاق احیا فـوت کردند. در 44/94 درصد مـوارد اندیکاسیون انتقال هوایی وجود داشت.
نتیجهگیـری: هلیکوپتر وسیلة مناسبی برای انتقال بیماران در فـواصل کمتر از 100 کیلومتر است و اندیکاسیونهای انتقال با هلیکوپتر در بالغیـن، کودکان و بیماران دچار سوختگی مـورد بررسی قـرار میگیـرد و در ادامه در رابطه با ممنوعیتهای انتقال با هلیکوپتـر و نحوه تریاژ بیماران برای انتقال هوایی مطالبی بیان میشود و در ادامـه پیشنهـاداتی در رابطه با بهبود انتقال هوایی مطرح میگـردد.
کلمات کلیدی به فارسی: انتقال هوائی، سرویسهای انتقال هوائی، پزشک پرواز، پرستار پرواز، تیم پزشکی پرواز