عنوان شماره: تابستان 86 عنوان به فارسی: نتایج درمان جراحی32 مورد ایسکمی مزانتریک در بیمارستان شهداء تجریش
فایل PDF این مقاله: از صفحه: 35 تا صفحه: 41
خلاصه به فارسی: زمینه و هدف: ایسکمـی حاد مـزانتر، یکی از دلائل شکـم حـاد است که به علـت کاهش چشمگیـر در پرفیـوژن روده روی میدهد. مـرگ و میر 60-100 درصد در مطالعـات گوناگون برای این بیمـاری کشنده گزارش شده است. هدف این مطالعه بررسی راههای کاهش عوارض و مرگ و میر میباشد.
مواد و روشها: در این مطالعه گذشتهنگر، بیماران با تشخیص نهایی ایسکمی حاد مزانتر پذیرش شده در بیمارستان شهداء تجریش، براساس بررسی پروندههای پزشکی شرکت نمودند. در این پژوهش مشخصات بالینـی، یافتههای آزمایشگاهی، گـرافیهای شکـم، ECGها، یافتههای حین عمل و نتایج درمان در 32 بیمار پذیرش شده از بهمن 1375 تا بهمن 1381 مرور گردیده است.
یافتهها: بیماری در مردان 2 برابر نسبت به زنان شایعتر بود. میانگین سنی بیماران 60 سال بود. درد شکمی شایعترین علامت بیماران بود و بعد از آن تهوع، استفراغ، عدم دفع گاز و مدفوع، هماتمز و ملنا و در معاینة فیزیکی، تاکیکاردی شایع بود. الیگوری تقریباً در 70% بیماران مشاهده گردید و با مرگ و میر بیماران رابطه داشت. حدود 10% بیماران در حالت شوک بودند که در رابطه با مرگ و میر بیماران بود. میزان 30% بیماران علایم پریتونئال داشتند ولی مرتبط با مرگ و میر بیماران نبود. در بررسیهای آزمایشگاهی لکوسیتوز در 95% بیماران وجود داشت و در 50% موارد بیش از 20.000 در میلیمتر مکعب بود. اسیدوز در 80% بیماران وجود داشت و میزان کل مرگ و میر 75% بود.
نتیجهگیـری: توصیه نهـایی مطالعه، توجـه شدید به احیـاء بیماران، تصحیـح اختلالات متابولیـک و همـودینامیک و انجـام لاپاراتومی فـوری بعـد از تصحیح این اختلالات میباشـد. در برخـی بیماران نیاز به انجـام عمـل دوم برای ارزیابی زنده بودن روده میباشد.
کلمات کلیدی به فارسی: مـزانتریک، ایسکمی مـزانتر، عمل جراحی دوم، کولکتومی