عنوان شماره: بهار 87 عنوان به فارسی: ترمیم دیفکتهای بافت نرم ساق با فلپ جزیرهای سورال با جریان خون معکوس
فایل PDF این مقاله: از صفحه: 60 تا صفحه: 65
خلاصه به فارسی: زمینه و هدف: ترمیم دیفکتهای ثلث تحتانی ساق و اطراف پاشنه از معضلات جراحی ترمیمی میباشد. گرچه هنوز در کتب مرجع استفاده از فلپهای آزاد (Free Flap) در این بیماران به عنوان روش استاندارد معـرفی میشود ولی به دلیل مشکلات خاص خود، تمایل جراحان به استفاده از فلپ جزیرهای سورال با جریان خون معکوس [(RISF) [Reverse Island Sural Flap روز به روز بیشتر میشود. در این مطالعه ما نتایج حاصل از فلپ فوق را در 20 بیمار بررسی نمودهایم.
مواد و روشها: از سال 1383 تا 1386 تعداد 20 بیمار (18 مـذکر و 2 مؤنث) با میانگین سنی 36 سال در بیمارستـانهای حضرت فاطمه (س) تهـران و شهید صـدوقی یزد تحت عمل جراحی با فلپ RISF قـرار گرفتند. بیماران طی 6 ماه پس از عمـل پیگیری شدند و نتایج حاصل از عمل جراحی بررسی شد. پساز اندازهگیری دیفکت، فلـپ بر پایه عصب سورال و شریان مـربوطه طراحی و پس از جداسازی، فلـپ 180 درجه روی پایه خـود چرخیده و در محل دیفکـت قـرار گرفته است. پایه فلپ در 2 بیمـار از تونل زیر جلدی و در 18 بیمار از روی پوست عبـور داده شده و روی پایه فلـپ گرافت پوستی گذاشته شده است. محل دهنده فلپ در 18 بیمار با گرافت پوستی و در 2 بیمار به صورت اولیه ترمیـم شـده است. پایه فلپ پس از 2 ماه، در 18 بیمار که پایه فلپ از روی پوست رد شده بود با بیحسی مـوضعی قطع گردید.
یافتهها: بهبودی در تمـامی بیمـاران کامـل بـوده است. عـوارض شامـل احتقـان وریدی در 16 بیمـار، نکـروز سطحی و پارشیال در 2 بیمـار و خـونریزی از لبة فلـپ در 1 بیمـار بـوده است کـه هیـچ کـدام از عـوارض فوق نیاز به مداخله جراحی نداشتند.
نتیجهگیـری: استفـاده از RISF به دلیـل نتایج بالینـی خوب، عـدم نیاز به محـل دهنده دور دست، سرعـت و سهولـت انجـام آن، میتـواند به عنـوان جایگـزین مناسـب در بیمـاران با دیفکـتهای دیستـال ساق و اطـراف پاشنه مطـرح گردد. عـوارض ایجاد شده، اندک میباشد. انجـام مـرحله دوم عمـل (قطـع پایه فلـپ) به صـورت سرپایی و بـدون ایجـاد محـدودیت برای بیمـار قابل انجام است.
کلمات کلیدی به فارسی: ترومای ساق، دیفکت بافت نرم ساق، فلپ جزیرهای عصب سورال با جریان خون معکوس